UniCare Nursing  |Palliatieve en Terminale zorg
 

Liefdevolle zorg in de laatste momenten van het leven

Holistische Palliatieve en Terminale zorg

Bij UniCare Nursing werk ik vanuit een holistische aanpak. Ik geloof dat het welzijn van mensen wordt beïnvloed door de balans tussen hun lichaam, geest en ziel. Holistisch klinkt voor veel mensen spiritueel, maar eigenlijk is het gewoon gezond verstand: we kijken verder dan alleen symptomen om het grotere plaatje te begrijpen.


 Zoveel mogelijk regie bij de zorgvrager

De regie wil ik zoveel mogelijk bij de zorgvrager houden. Ik draag kennis aan, maar ik maak geen keuzes zonder dit te bespreken met de zorgvrager en de naasten en/of familieleden. Vanuit mijn professionaliteit is het wel van belang dat ik kijk of de keuze van de zorgvrager realistisch is, zodat hierbij het welzijn van de zorgvrager gewaarborgd wordt. Als dit niet kan worden gegarandeerd, is het aan mij als zorgmedewerker om dit bespreekbaar te maken met de zorgvrager en de naasten.

 Stervensbegeleiding, palliatieve zorg en terminale zorg

Mijn vaardigheden en passie voor mijn werk stellen mij in staat om de juiste benadering te bieden, aangepast aan de behoeften van individuele zorgvragers en hun naasten en/of families, ongeacht of het palliatieve zorg, terminale zorg, of een combinatie van beide betreft. Hierdoor kan ik een waardevolle bijdrage leveren aan het welzijn en de kwaliteit van leven op de laatste momenten.


 

Ik durf af te wijken van de huidige zienswijze en normen
Het is mijn overtuiging dat deze benadering verder gaat dan alleen het behandelen van de symptomen van een aandoening; het gaat om het begrijpen van de hele persoon en hun unieke behoeften. Ik geloof dat er meer mogelijkheden zijn dan de standaardprotocollen en ben bereid om buiten de gebaande paden te treden om mijn zorgvragers de best mogelijke zorg te bieden.

Door te durven afwijken van de normen van de gezondheidszorg en door holistische benaderingen te omarmen, ben ik in staat om verschil te maken in het welzijn van mijn zorgvragers, hen te helpen bij het vinden van comfort en het bevorderen van kwaliteit van leven, zelfs in uitdagende omstandigheden.

 Mijn ervaring

Ik ben een verpleegster met een rijke ervaring en een diverse opleidingsachtergrond, waaronder MBO- en HBO-verpleegkunde, specialisaties in oncologie en stervensbegeleiding. Daarnaast integreer ik holistische zorg, maak gebruik van aromatherapie en voer massages uit als onderdeel van mijn zorgpraktijk.

In 2022 heb ik geïnvesteerd in een cursus complementaire zorg en nam ik deel aan een 5-daagse masterclass met als titel “De dood is springlevend.” Ook heb ik een traject tot levenseinde doula afgerond: dat is iemand die ondersteunt in de laatste levensfase op niet-medisch gebied. Tijdens dit traject heb ik extra aandacht besteed aan het nog concreter maken van mijn ziens- en werkwijze binnen UniCare Nursing.

Voor mij is het essentieel om te voldoen aan wet-en regelgeving en om mijn vaardigheden en kennis up-to-date te houden. Ik blijf mijzelf voortdurend bijscholen op dit gebied en ben altijd gefocust op het handhaven van een solide en nuchtere basis in mijn werk.