UniCare Nursing  |Palliatieve en Terminale zorg
 
Liefdevolle zorg in de laatste momenten van het leven

Liefdevolle troost: Warme zorg, net dat stapje extra…
Bij warme zorg draait alles om het begrijpen van de unieke behoeften, wensen en visie van elk persoon. We stellen een zorgplan op dat niet alleen een routinematig document is, maar wat eerder een kompas is dat de weg wijst naar het begrijpen van wat iemand werkelijk nodig heeft en verlangt in de laatste momenten van het leven.


Warme zorg streeft ernaar om de laatste dagen of weken van de zorgvrager zo comfortabel en zinvol mogelijk te maken, door de nadruk te leggen op de dingen die belangrijk zijn voor de zorgvrager. Ter illustratie: Is er een grote passie voor muziek? Dan kan het spelen van favoriete nummers een wereld van verschil maken in gemoedstoestand en welzijn. Aan het einde van het leven is de kwaliteit van leven ook belangrijk. Door open en eerlijke gesprekken kunnen we hier samen voor zorgen.

 Mijn holistische benadering

Een conventionele benadering is vaak om medicijnen voor te schrijven, maar ik kijk verder dan de symptomen en onderzoek de onderliggende oorzaken. Ik bied warme zorg als alternatief, en de resultaten zijn opvallend positief.


 De verschillende warme zorg die ik aanbied

 

AromaZorg
Aromatherapie is een holistische geneeswijze die fysieke en mentale gezondheidsproblemen kan verlichten. Door het gebruik van essentiële oliën en geuren creëren we een omgeving die helpt bij ontspanning, stressvermindering en emotioneel welzijn.

AquaZorg
AquaZorg omvat verschillende technieken, zoals ontspannende kompressen, verkwikkende voetenbaden, of buitengewoon effectieve koele buikwassing bij obstipatie. Deze behandelingen zijn gericht op het verlichten van fysiek ongemak en het bevorderen van comfort en welzijn.

Massages
Ik verzorg hand- en voetmassages, voor een fijne manier van aandacht en nabij zijn, een bijzonder contactmoment. Deze massages bieden kostbare contactmomenten en helpen bij ontspanning, stressvermindering en het verbeteren van het algemene welbevinden van de zorgvrager.

Ontspanning en visualisaties
Visualisatieoefeningen helpen bij het verminderen van stress en angst. Het kan ook een vorm van afleiding zijn, zodat de pijn en ongemak verlicht worden. En zo zijn er nog een tal van voordelen van ontspanning visualisaties.